Over Literair-plus

groupDeze website beoogt een aantal uitgelezen lezers te krijgen, die uiteraard niet uitgelezen zijn.

Als je schrijft, moet ik tot mijn leedwezen vaststellen, wil je  ook gelezen worden. Hoeveel makkelijker zou het immers niet zijn om je daarom – om dat lezen van lezers – niet druk te maken en met vakantie te gaan. MAAR MENSEN, op vakantie gaan is ook niet alles en hiermee drukken we  uit dat het leven bestaat door haar tegenstellingen.  In ieder geval, uitgelezen lezer, hoop ik dat deze website bij U in goede aarde valt.

Wat valt er over de domeinnaam literair-plus te zeggen? Ze klinkt goed en heeft zeker een aaibaarheidsgehalte. Alhoewel haar natuurlijk ook verweten kan worden dat ze iets eigenwijs in zich draagt, iets van zie mij eens en ik ben van de betere literatuur.  Maar mensen, dat is ook zo alhoewel het nog maar eens bewezen moet worden en het natuurlijk van je smaak afhangt. En tegen smaak valt bij sommigen niet op te boksen.

Een eeuwenoud dilemma, gesprek, gezang waar we nooit helemaal uitkomen. ’t Behoort immers tot de woorden als gedicht, geluk, verbijstering en vrede. Probeer maar eens uit te leggen wat die precies inhouden. In ieder geval, om niet af te dwalen, behoort literatuur een zekere kwaliteit te hebben. Hmm, kwaliteit, ook daarover kan verschillend worden gedacht. Nu ja, begrijp je, literair-plus wil iets toevoegen. Iets verbeteren. Iets laten zien. Volg de teksten van deze weblog en je wordt, mits je wat smaak hebt en enig oordelingsvermogen, een liefhebber. En als ’t je echt niet bevalt, dan vermeld je dat en schrijft onderaan de reactie, voor mijn part, voor mijn part, literair-min.

Wim L.Becker